Victorie de “moral” pentru PSD! 3 din 3 FOTO/VIDEO

psd

Candidații PSD Teleorman au triumfat la alegerile locale parțiale de duminică. În cele 3 comune în care au fost organizate alegeri pentru funcția de primar, social-democrații au ieșit câștigători.

Victorie fără emoții pentru PSD Teleorman

Partidul Social Democrat Teleorman își adaugă alte 3 comune în portofoliu. Candidații pe care conducerea partidului i-a ales pentru alegerile parțiale de duminică au reușit să se impună fără emoții. Este vorba despre localitățile din Cervenia, Poieni și Salcia.

PNL a pierdut primăria Cervenia

În comuna Cervenia au avut loc alegeri pentru funcţia de primar după ce liberalul Marian Cucurezeanu a fost declarat incompatibil şi a fost demis. Deși era o localitate cu vechi tradiții liberale, localnicii au întors armele și au acordat votul lor candidatului PSD.

Din 1482 de voturi valabil exprimate, candidatul PSD Doru Slobozeanu a fost votat de 1046 de cetăţeni. Asta înseamnă 70,58 la sută. Contracandidatul, liberalul Aurel Sbârnea a obţinut 386 de voturi, aproximativ 26 la sută.

Victorie zdrobitoare în comuna Poeni

O altă surpriză neplăcută pentru liberali s-a petrecut în comuna Poeni. Funcția de edil-șef a rămas vacantă după ce liberalul Ionel Ilcuș a fost și el declarat incompatibil. Potrivit inspectorilor ANI, din 2013, Ilcuş a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi: S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013 şi S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013. Deşi edilul a intentat proces , instanţa de judecată s-a pronunţat în defavoarea acestuia şi starea de incompatbilitate a fost stabilită prin decizie judecătorească.

În bătălia electorală au intrat 3 candidați. Locuitorii din Poeni au fost conștiincioși și s-au prezentat la urne într-un număr foarte mare, 1.458 de cetăţeni. După numărătoarea voturilor, Dănuţ Botescu (PSD) a obţinut 1158 de voturi (79,4 la sută). Candidatul PNL abia a reușit să se apropie de pragul de 10 la sută, la fel ca cel al PMP.

PSD a câștigat și Primăria Salcia

Un scrutin strâns a fost în comuna Salcia. Funcția de edil-șef a rămas vacantă după ce primarul social-democrat, Marius Șună a fost declarat incompatibil. Pentru scaunul de primar al comunei s-au bătut Iulian Olteanu de la PSD și Marinel Prună de la PNL.

După închiderea urnelor și numărarea voturilor, din 1458 de voturi valabil exprimate, candidatul PSD a obținut 821 de voturi (56,5 la sută), iar cel al PNL, 558 (38,5 la sută).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *