1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

psd

Victorie de “moral” pentru PSD! 3 din 3 FOTO/VIDEO

Candidații PSD Teleorman au triumfat la alegerile locale parțiale de duminică. În cele 3 comune în care au fost organizate alegeri pentru funcția de primar, social-democrații au ieșit câștigători.

Victorie fără emoții pentru PSD Teleorman

Partidul Social Democrat Teleorman își adaugă alte 3 comune în portofoliu. Candidații pe care conducerea partidului i-a ales pentru alegerile parțiale de duminică au reușit să se impună fără emoții. Este vorba despre localitățile din Cervenia, Poieni și Salcia.

PNL a pierdut primăria Cervenia

În comuna Cervenia au avut loc alegeri pentru funcţia de primar după ce liberalul Marian Cucurezeanu a fost declarat incompatibil şi a fost demis. Deși era o localitate cu vechi tradiții liberale, localnicii au întors armele și au acordat votul lor candidatului PSD.

Din 1482 de voturi valabil exprimate, candidatul PSD Doru Slobozeanu a fost votat de 1046 de cetăţeni. Asta înseamnă 70,58 la sută. Contracandidatul, liberalul Aurel Sbârnea a obţinut 386 de voturi, aproximativ 26 la sută.

Victorie zdrobitoare în comuna Poeni

O altă surpriză neplăcută pentru liberali s-a petrecut în comuna Poeni. Funcția de edil-șef a rămas vacantă după ce liberalul Ionel Ilcuș a fost și el declarat incompatibil. Potrivit inspectorilor ANI, din 2013, Ilcuş a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi: S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013 şi S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013. Deşi edilul a intentat proces , instanţa de judecată s-a pronunţat în defavoarea acestuia şi starea de incompatbilitate a fost stabilită prin decizie judecătorească.

În bătălia electorală au intrat 3 candidați. Locuitorii din Poeni au fost conștiincioși și s-au prezentat la urne într-un număr foarte mare, 1.458 de cetăţeni. După numărătoarea voturilor, Dănuţ Botescu (PSD) a obţinut 1158 de voturi (79,4 la sută). Candidatul PNL abia a reușit să se apropie de pragul de 10 la sută, la fel ca cel al PMP.

PSD a câștigat și Primăria Salcia

Un scrutin strâns a fost în comuna Salcia. Funcția de edil-șef a rămas vacantă după ce primarul social-democrat, Marius Șună a fost declarat incompatibil. Pentru scaunul de primar al comunei s-au bătut Iulian Olteanu de la PSD și Marinel Prună de la PNL.

După închiderea urnelor și numărarea voturilor, din 1458 de voturi valabil exprimate, candidatul PSD a obținut 821 de voturi (56,5 la sută), iar cel al PNL, 558 (38,5 la sută).