1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

alegeri

Alegeri parţiale în trei localități din județul Teleorman

Teleormănenii din 3 localități sunt chemați la urne. Aceștia trebuie să-și aleagă primarul. Este vorba despre comunele Cervenia, Poieni și Salcia.

Duminică au loc alegeri parțiale

Duminică au loc alegeri locale parţiale.  5 noiembrie este data la care se vor organiza alegeri locale parțiale în localitățile din țară care au rămas fără primari.

În toată țara este vorba despre 16 astfel de situații. Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva – județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig – județul Arad, Nicșeni – județul Botoșani, Călărași – județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu – județul Constanța, Telești – județul Gorj, Balș – județul Iași, Birghiș – județul Sibiu, Drăgoiești – județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – județul Teleorman, Checea – județul Timiș, Oșești – județul Vaslui și Vlădești – județul Vâlcea.

Primarii au fost găsiți incompatibili

În comuna Cervenia au loc alegeri pentru funcţia de primar după ce liberalul Marian Cucurezeanu a fost declarat incompatibil şi a fost demis. De asemenea, în comuna Salcia, Marius Şună a fost găsit tot incompatibil, la fel cum este şi cazul edilului Ionel Ilcuş din comuna Poeni.

Fondurile necesare pentru organizarea alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie se ridică la 4,368 de milioane de lei și vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.