1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Vaccinurile pentru populație vor sosi și în Teleorman

Vaccinul hexavalent va sosi în Teleorman

255.000 de doze de vaccin hexavalent – HEXACIMA vor sosi, până la jumătatea lunii viitoare, și la medicii de familie din județul nostru.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman a anunțat astăzi că Ministerul Sănătății a încheiat un nou contract de furnizare a unei cantități de 255.000 doze de vaccin hexavalent-HEXACIMA, cu furnizorul CN Unifarm SA.

”Începând cu data de 07.10.2016 se va livra prima tranșă de vaccin, respectiv 115.000 doze, la sediul CN Unifarma SA. Anticipăm că în jurul datei de 12.10.2016 dozele de vaccin se vor afla la sediul Direcției de Sănătate Publică”, anunță DSP Teleorman într-un comunicat de presă.

Medicii de familie trebuie să actualizeze listele cu micuții nevaccinați

În acest context, medicii de familie trebuie să actualizeze listele cu micuții care nu au fost vaccinați până acum.

”Rugăm colaboratorii noștri, medicii de familie din județ, să actualizeze listele cu copiii restanțieri la vaccinarea cu vaccin hexavalent cât și cu cei eligibili la vaccinare. Menționăm, de asemenea, că vom anunța în timp util modul de distribuire a vaccinului”, mai precizează Direcția Județeană de Sănătate Publică Teleorman în comunicatl de presă.

Vaccinul hexavalent se administrează nou-născuţilor şi combină, într-o singură doză, cele trei vaccinuri care se fac bebeluşilor la vârsta de două luni, patru luni, şase luni şi un an. Vaccinul este administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.