30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

urmarire ca-n filme

Urmărire ca-n filme! Un șofer a fugit de poliție mai mulți kilometri

Aproximativ 8 kilometri au urmărit polițiștii un șofer care nu a vrut să oprească la semnalele agenților. În cele din urmă acesta s-a ascuns în curtea unei locuințe. Luat la verificări, șoferul a prezentat un permis de conducere a cărei autenticitate a ridicat suspiciuni, observându-se faptul că are aplicată o fotografie, iar numele și prenumele titularului sunt înscrise cu caractere diferite, de altă dimensiune și culoare.

Urmărire ca-n filme!

Urmărire ca-n filme pe străzile din Teleorman. Polițiștii din Poeni, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 611, unde desfășurau activități de supraveghere, îndrumare și controlul respectării normelor rutiere, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula din direcția comuna Gratia către comuna Șelaru, județul Dâmbovița.

Un șofer a fugit de poliție mai mulți kilometri

Întrucât conducătorul respectivului autoturism nu s-a conformat semnalului de oprire, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 7-8 km, având în tot acest timp semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Ajuns în comuna Șelaru, conducătorul auto a efectuat mai multe viraje în încercarea de a se îndepărta de organele de poliție, pentru ca în cele din urmă să pătrundă în curtea unei locuințe, unde porțile de acces erau deschise.

Existând bănuiala rezonabilă că s-a comis o infracțiune, în încercarea de a-l opri pe conducătorul auto, polițiștii au pătruns în curtea imobilului, ulterior stabilindu-se că acesta locuiește la respectiva adresă fără forme legale.

A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în municipiul București, care se afla singur în autoturism, acesta prezentând pentru control un permis de conducere a cărei autenticitate a ridicat suspiciuni, observându-se faptul că are aplicată o fotografie, iar numele și prenumele titularului sunt înscrise cu caractere diferite, de altă dimensiune și culoare.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, permisul de conducere prezentat de către tânăr fiind ridicat în vederea cercetărilor, urmând ca la definitivarea acestora să fie propusă soluție prin Parchet.