29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Exercițiu de amploare! Accident rutier cu 15 victime FOTO

Zeci de forțe de intervenție au fost solicitate să intervină în cazul unui accident de circulație grav, produs pe șoseaua de centură a Alexandriei, care s-a soldat cu 15 victime. În evenimentul rutier a fost implicată și o cisternă încărcată cu clor, care punea și mai mult în pericol viața victimelor. Din acest motiv, salvatorii teleormăneni au activat planul roșu de intervenție. Din fericire a fost doar un exercițiu!

Exercițiul a cuprins mai multe scenarii complexe prin care s-a dorit antrenarea tuturor forțelor de intervenție implicate (pompieri, paramedici, personal medical, polițiști, jandarmi și voluntari ISU Teleorman) astfel încât, în situații reale, aceștia să poată obține cele mai bune rezultate în folosul cetățenilor.

Accident rutier cu 15 victime

Scenariul a cuprins un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme și o autocisternă încărcată cu clor, cu 15 victime, cu multiple traumatisme, unele fiind încarcerate.

A fost nevoie de intervenția coordonată a tuturor instituțiilor cu rol în gestionarea acestor situații de urgență, prin punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție, de realizarea unui punct medical avansat care să asigure trierea victimelor înainte de transportarea la spital, asigurarea unui număr suficient de forțe și mijloace de intervenție și de luarea măsurilor care să conducă la salvarea tuturor persoanelor implicate.

Scopul exercițiului a fost atins, fiind observate atât punctele slabe care trebuie remediate rapid, dar și punctele tari ce vor fi diseminate la nivelul tuturor subunităților de intervenție din județ ca bune practici.