20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Unitățile de învățământ din Alexandria sunt pregătite pentru reluarea școlii

Școlile, liceele și grădinițele din Alexandria sunt pregătite pentru reluarea cursurilor cu prezenţă fizică.

Reprezentanții Primăriei Alexandria, cei care au în administrare unitățile de învățământ din reședința județului Teleorman, au luat toate măsurile astfel încât, începând cu 8 februarie 2021, să poată relua cursurile cu prezenţa fizică a elevilor, în cele mai bune şi sigure condiţii.

La acest moment sunt asigurate, fără excepţie, apă caldă în toate grupurile sanitare, dozatoare de săpun şi uscătoare de mâini, prosoape de hârtie, dispensere pentru dezinfectanţi la intrările/ ieşirile din sediile şcolilor, precum şi la intrarea în fiecare sală de clasă, termometre digitale non-contact, termoscanere şi camere cu termoviziune, care identifică persoanele a căror temperatură corporală este mare, imediat ce intră în şcoală.

„Am alocat unităţilor de învăţământ, în funcţie de solicitări, fondurile necesare pentru achiziţionarea şi montarea pereţilor despărţitori din plexiglas, în sălile de clasă în care nu s-a putut asigura distanţa minimă între elevi. Totodată, am alocat sume suficiente din bugetul local, fiecărei unităţi de învăţământ, conform solicitărilor acestora, pentru achiziţionarea măştilor necesare atât pentru elevi, cât şi pentru toate cadrele didactice, dar şi pentru achiziţionarea tuturor materialelor necesare respectării măsurilor de igienă, de prevenire a răspândirii bolilor infecţioase şi distanţare,  pentru cazul în care se va lua decizia prezenţei tuturor elevilor la şcoală”, spune primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Mai mult decât atât, întrucât personalul care asigură curăţenia în unităţile de învăţământ este insuficient, iar I.S.J. Teleorman nu a deblocat toate posturile, Primăria Municipiului Alexandria a alocat unităţilor de învăţământ fondurile necesare încheierii unor contracte de prestări servicii cu firme specializate, astfel încât să fie respectate toate normele în vigoare.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, în toate unităţile de învăţământ va fi efectuată şi dezinfecţia tuturor sălilor de clasă şi spaţiilor în care îşi vor desfăşura activitatea elevii.

Pe lângă toate aceste măsuri de siguranţă, în toate unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal, va fi efectuat triajul la sosirea elevilor de către asistentele medicale repartizate de Direcţia de Asistenţă Socială Alexandria, astfel încât să fie eliminat riscul pătrunderii oricăror pesoane care prezintă simptomele unei boli infecţioase.