20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Pericol de explozie într-un apartament din Alexandria! Un copil s-a intoxicat

Un incendiu izbucnit într-un bloc din municipiul Alexandria putea să se transforme într-o tragedie. Echipele de intervenție au reușit să evacueze persoanele aflate în pericol, dar și o butelie, care putea constitui pericol de explozie.

O locuință a ars, un minor s-a intoxicat cu fum, iar mai multe persoane au fost evacuate. Acesta este bilanțul unui incendiu produs în blocul G100 din municipiul Alexandria.

Un incendiu izbucnit într-un apartament din Alexandria a alertat echipele de intervenție. O mașină de stingere, o descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD s-au deplasat la fața locului.

Pe timpul intervenției au fost evacuate alte 4 persoane din apartamentele învecinate, deoarece exista riscul ca acestea sa se intoxice cu fumul degajat în urma incendiului. Accesul autoscării la nivelul apartamentului, situat la etajul IV, a fost îngreunat de copacii din jurul blocului, calarea acesteia fiind realizată la o distanță mai mare.

Deoarece accesul era mai facil prin interiorul scării de bloc, pompierii au ales, în principal, aceasta opțiune, ajungând rapid la locul manifestării incendiului, reușind astfel să-l localizeze și să-l lichideze rapid.

Un minor, de 13 ani, s-a intoxicat ușor cu fum, motiv pentru care a fost preluat de către paramedicii SMURD, a primit primul ajutor și a fost transportat la spital, împreună cu mama sa.

Incendiul s-a manifestat în interiorul unei garsoniere, la elementele de mobilier, aparatura electrocasnică și la mai multe materiale textile.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică, cel mai probabil ea fiind suprasolicitată. În interiorul garsonierei nu se afla nicio persoană la momentul sosirii pompierilor. Din garsonieră a fost evacuată și o butelie, care putea constitui pericol de explozie.