7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Unirea Principatelor Române sărbătorită modern în Alexandria

La 163 de ani de la Mica Unire, tinerii din Alexandria au avut parte de o surpriză. În cel mai modern stil, acestora le-a fost prezentată o scurtă lecție de istorie. Elevii au redescoperit trecutul glorios al poporului român prin activități interactive.  Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a transmis școlarilor un mesaj prin intermediul unei holograme. Pe ecranele smart, tinerii au putut posta mesaje cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, dar și-au putut testa și cunoștințele despre această importantă zi din viața poporului nostru.

Alexandria a sărbătorit inteligent 163 de ani de la Mica Unire. Tinerii din reședința județului au participat la una dintre cele mai frumoase lecții de istorie dedicate Micii Uniri, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri.

Lecții multimedia de istorie pentru elevi, holograma Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un studio TV realizat special pentru tinerii care au prezentat jurnale de știri în regim ”breaking news”, au fost doar câteva dintre activitățile de care elevii din Alexandria au avut parte pentru a marca una dintre cele mai importante zile de sărbătoare ale românilor – 24 ianuarie!

Cea mai interesantă parte din Centrul Multifuncțional a fost în zona ”smart”. Școlarii au putut răspunde la 10 întrebări legate de Mica Unire și au transmis mesaje și gânduri legate de acest eveniment.

Unul dintre elevii care s-a remarcat la ”quiz-uri” a fost Cristina Georgiana Burcea. Eleva Școlii Gimnaziale nr. 7 din Alexandria a reușit să ofere toate răspunsurile corecte, obținând punctajul maxim.

Despre importanța zilei de 24 ianuarie ne vorbește profesorul de istorie Cătălin Micu.

Dar sărbătoarea dedicată Micii Unirii continuă. De la ora 15:00, timp de două ore, Dr. Bogdan Cuza, strănepotul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza împreună cu Adrian Ursu vor purta un dialog despre personalitatea Domnitorului Cuza.

Pe seară, odată cu lăsarea întunericului cei prezenți în zona Centrului Multifuncțional vor putea urmări un spectacol multimedia de lasere și lumini pe muzică românească.

Ziua se încheie printr-un dialog cu Dan Puric. Acesta va dialoga pe teme istorice.