11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

mâini bătrâni

Județul Teleorman este cel mai îmbătrânit din țară

Teleormanul se află pe primul loc în topul judeţelor cu cea mai îmbătrânită populaţie. Mai mult, salariaţii teleormăneni susţin, prin contribuţiile pe care le plătesc la stat, peste trei pensionari. Îngrijorător este faptul că tot judeţul nostru este şi pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor de venit minim garantat.

Judeţul Teleorman se numără printre judeţele cu cea mai îmbătrânită populaţie. Salariaţii teleormăneni susţin, în acest moment, prin contribuţiile plătite la Bugetul de stat, aproape patru pensionari, mult mai mult decât media naţională.

Cel mai tânăr județ din România este Iași, unde vârsta medie a locuitorilor este de 39 de ani, iar cel mai bătrân este Teleorman, cu o vârstă medie de 47 de ani. Doar două județe au sub 40 de ani, într-o țară în care vârsta medie este de 42,3 ani.

Situația din România se deteriorează dramatic, iar în prezent doar două județe- Iași și Ilfov- au sub 40 de ani, într-o țară în care vârsta medie a locuitorilor ajuns la 42,3 ani, pe baza datelor Institutului Național de Statistică.

Potrivit aceleiași surse, cel mai bătrân județ este Teleorman, cu o vârstă medie a locuitorilor de 46,8 ani, urmat de Vâlcea (46,1 ani), Brăila (45 ani), Olt (44,7 ani), Hunedoara, Mehedinți și Buzău (44,5 ani).