20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Unei femei i-a venit sorocul în ambulanță! ”Moașele” au fost 3 paramedici bărbați

3 paramedici bărbați s-au transformat în ”moașe”. Aceștia au reușit să asiste o femeie la naștere, pe marginea drumului, în echipajul SMURD.

Un echipaj de SMURD Roșiorii de Vede, format din paramedicii plt. maj. Bodil Marius, plt.maj. Gărgăriță Florin și plt.maj. Drăghici Marius, a fost solicitat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 să intervină pentru preluarea unei femei gravide. Femeia, în vârstă de 28 de ani, din comuna Stejaru, satul Socetu, aflată în luna a 9 –a de sarcină, acuza dureri specifice nașterii, pentru fi transportată la Spitalul Județean din municipiul Alexandria.

În drum spre unitatea spitalicească, pe raza localității Scrioaștea, gravidei i s-a declanșat travaliul, paramedicii SMURD fiind nevoiți să întrerupă deplasarea și să îi acorde sprijinul necesar. Aceasta reușind să nască o fetiță, fără probleme deosebite.

Paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât și copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj medical al SAJ Teleorman.

Cu toate că femeia și fetița păreau a fi sănătoase, ele au fost predate medicilor din cadrul UPU Alexandria pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.

„Este prima data când un echipaj SMURD Roșiorii de Vede asistă la o naştere, motiv pentru care suntem bucuroși că noi am avut norocul să fim primii, iar totul să se termine cu bine pentru mamă şi pentru copilaş. Să le dea Dumnezeu sănătate!” au precizat cei trei paramedici roșioreni.