11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Un șofer băut a băgat în mormânt un biciclist care nu circula regulamentar pe drum

Un biciclist și-a pierdut viata după ce a fost accidentat de un șofer băut. Din păcate nici biciclistul nu circula regulamentar pe drumurile publice.

Accident pe raza localității Olteanca din județul Teleorman. Un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 546, pe raza localității Olteanca, a acroșat un biciclist în vârstă de 63 de ani din comuna Lunca, județul Teleorman. Biciclistul se deplasa în aceeași direcție de mers.

Șoferul nu a putut să-l vadă pe biciclist la timp din cauza faptului ca cel din urmă nu era echipat cu elemente reflectorizante, iar bicicleta nu era prevăzută cu elementele necesare circulației pe drumurile publice.

În urma impactului biciclistul a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Reamintim faptul că, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.

Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant).