27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

ambulanţă

Tragedie în ziua absolvirii! Un elev de clasa a 8-a a murit în timpul banchetului

Tragedie în ziua absolvirii. Un elev al Școlii din Vitănești, în vârstă de 14 ani, a murit în timp ce se afla la banchetul de absolvire a clasei a 8-a. Băiatul ar fi acuzat în ultima vreme dureri în zona toracelui, dar medicii au dat asigurări părinților că sunt afecțiuni normale creșterii.

Un elev de clasa a 8-a a murit în timpul banchetului

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Teleorman, Cristian Popescu, a declarat că băiatul în vârstă de 14 ani a fost găsit de medici în stop cardio-respirator, manevrele de resuscitare fiind fără succes.

”Solicitarea a fost făcută la ora 21.57, iar ambulanţa a ajuns imediat, pentru că sediul nostru este foarte aproape de locaţia respectivă. Este vorba despre un banchet cu elevi de clasa a VIII-a. La sosirea ambulanţei, am găsit un băiat în vârstă de 14 ani în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare, chiar s-au administrat şi două şocuri electrice, şi a fost preluat şi dus la camera de gardă pentru continuarea manevrelor de resuscitare. Acolo a fost declarat decesul, deci manevrele de resuscitare au fost fără succes”, a declarat reprezentantul SAJ Teleorman.

Un elev de clasa a 8-a a murit. Băiatul avea probleme

Cei care l-au cunoscut pe copil spun despre el că era slăbuț, cu un aspect bolnăvicios și nu foarte sociabil.

Părinţii băiatului, originar din comuna Vităneşti, au povestit că, în ultima perioadă, acesta ar fi acuzat dureri în zona toracelui, însă medicii i-au asigurat că este vorba despre afecţiuni normale creşterii.

”Din relatările celor de faţă, se pare că băiatul, în timp ce era la masă, a căzut de pe scaun, l-au întins, însă moartea a fost subită. Au venit şi părinţii, care au spus că ar fi avut ceva probleme, fiind cu el pentru diverse investigaţii medicale, dar li s-a spus că nu este nimic anormal, fiind în creştere”, a mai declarat Cristian Popescu.

Medicii sunt și ei șocați

Specialiștii pun decesul brusc al copilului pe seama unei afecțiuni cardiace mai vechi. Cazul copilului de doar 14 ani care a murit aseară i-a șocat, practic, chiar și pe medicii de la Ambulanță. Aceștia spun că niciodată, în cariera lor, nu au întâlnit un pacient aflat în stop cardio-respirator care să își piardă viața atât de repede și să nu răspundă în nici un fel la manevrele de resuscitare.

Procurorii au deschis o anchetă

Un dosar de cercetare penală a fost deschis de procurorii de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru moarte suspectă.

Cazul a fost semnalat anchetatorilor de către medicii Spitalului Judeţean Alexandria.

„La ora 23.28, au fost anunţaţi lucrătorii Poliţiei municipiului Alexandria, de către personalul UPU al Spitalului Judeţean, cu privire la decesul unui minor din comuna Vităneşti, care fusese transportat cu ambulanţa, la ora 22.00, în stare de stop cardio-respirator, fără cunoştinţă. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă, ancheta fiind coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman”, a afirmat şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Teleorman, comisarul şef Iulian Orbeşteanu.