rezultate bacalaureat 2017

Ultimul loc pe țară la promovabilitate la Bacalaureat! 47,3% dintre elevii telormăneni au promovat

Elevii teleormăneni s-au făcut din nou de râs. Aceștia au ”reușit performanța” de a situa județul Teleorman pe ultimul loc din țară în privința promovabilității la examenul de Bacalaureat.

Ultimul loc pe țară la Bacalaureat

Nici măcar jumătate dintre absolvenţii de clasa a XII-a care au susţinut bacalaureatul în județul Teleorman nu au reuşit să obţină media 6.00. Potrivit rezultatelor publicate, 47,3 la sută dintre elevii teleormăneni au obținut media peste 6 la examenul de Bacalaureat. Aceste cifre dazastruoase ne plasează pe ultimul loc pe țară ca număr de elevi promovați.

9 elevi au fost eliminați

Din păcate, nici un elev teleormănean care a susținut examenul de Bacalaureat în acest an nu a reușit să obțină media maximă, 10.

Rezultate examen de Balaureat 2018 Teleorman

Din cei 2.470 de elevi înscriși la examenul maturității, nouă au fost eliminați din examen, peste 300 nu s-au prezentat la cel puțin o materie și 1.133 de candidați au fost respinși.

Elevii nemulțumiți pot depune contestații

Astăzi, între orele 12.00 și 14.00, elevii nemulțumiți de rezultat pot face contestație. Conform calendarului, între 5 și 8 iulie va avea loc rezolvarea contestațiilor, urmând ca pe 9 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Pentru a fi declaraţi promovaţi, absolvenţii de clasa a XII-a trebuie să obţină minimum nota 5 la fiecare dintre disciplinele de concurs, iar media generală de la BAC 2015 trebuie să fie minimum 6.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat din acest an au fost susţinute în luna februarie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *