23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

căzut într-o fântână

Copilul de doi ani căzut în fântână a fost scos teafăr (FOTO)

UPDATE 3

Copilul de doi anișori a fost scos din fântână. După mai bine de 10 ore, echipele de intervenție au reușit să agațe copilul cu două tije și l-au scos teafăr! El a fost dus la ambulanță pentru a i se acorda primele îngrijiri medicale.

UPDATE 2

2 elicopetere au ajuns la Balta Sărată și așteaptă ca micuțul sa fie scos din fântână.

“La nivelul ISU Teleorman a fost activata grupa operativa, care s-a deplasat la fata locului.

De asemenea, la locul intervenției s-au deplasat prim-adjunctul inspectorului general al IGSU și șeful Centrului Operațional National.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu:
3 autospeciale de stingere
1 autospeciala de interventie pentru salavare de la inaltimi
2 descarcerari
1 autospeciala CBRN
1 autospeciala pentru interventie la dezastre si accidente colective
1 punct de comanda mobil
1 elicopter smurd
1 elicopter transport
1 echipaj SAJ cu medic”, se arată într-o informare a ISU TELEORMAN.

UPDATE

Copilul de 2 anișori se află încă în fântâna adâncă de peste 20 de metri. Echipele de intervenție fac eforturi supraomenești pentru a-l scoate, dar gura puțului prin care a căzut este foarte îngustă.

Pentru a-l ține în viață și a nu îngheța, pompierii au montat un aparat de oxigen, dar și un dispozitiv pentru a menține o temperatură optimă.

Pe lângă pompierii teleormăneni la fața locului a sosit și o echipă de intervenție de la ISU București.

Operaţiunea de salvare a copilului este una foarte complexă, a apreciat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

“Este o intervenţie foarte complexă, sunt trimise echipaje din Teleorman şi Bucureşti, este trimis un aparat experimental pentru intervenţia în locuri foarte înguste care este posibil să îl folosească.

A fost trimisă şi o echipă medicală cu un elicopter SMURD, dar şi un alt elicopter care a adus aparatul respectiv, primul adjunct de la Situaţii de Urgenta care a preluat coordonarea.

Copilul este vizualizat printr-o cameră pusă la dispoziţie de către colegii de la Poliţie care poate să îl urmărească, are lumină, căldură care este introdusă prin aparatele pe care le au pompierii. Să vedem ce decizie se va lua de către cei de la faţa locului şi care ştiu cel mai bine situaţia. Nu este nici o soluţie fără risc. Ei trebuie să stabilească care este cea mai bună metodă şi cea mai sigură.

Copilul este conştient şi nu sunt semne că ar avea probleme medicale. Este un copil de un an şi 8 luni, e stresat, mai plânge, din cauza asta e dificil pentru că nu poţi comunica cu el”, a declarat Raed Arafat.

Știrea inițială

Un copil de 2 anișori a căzut într-o fântână. Echipele de intervenție se chinuie de mai multe minute să-l țină pe copil în viață.

Echipele de intervenție încearcă să-l scoată pe copil

Un copil de 2 ani a căzut într-o fântână de peste 20 de metri adâncime. Nenorocirea s-a produs în localitatea Balta Sărată din județul Teleorman. Copilul a rămas nesupravegheat și a mers singur la fântână pentru a bea apă. A găsit un scaun pe care s-a urcat și a alunecat în gol. Părinții au observat lipsa micuțului și au încremenit atunci când l-au auzit plângând din fântână. Au anunțat echipele de intervenție, care fac eforturi să-l readucă pe micuț în viață.

2 autospeciale de pompieri și o mașină de descarcerare se află în curtea familiei pentru a-l scoate pe copil.