Traficul și consumul de droguri, în atenția parlamentarilor

droguri teleorman

Traficul și consumul ilicit de droguri a ajuns în atenția parlamentarilor români. Printre aceștia se numără și deputatul de Teleorman Violeta Răduț. Potrivit acesteia, orice stat ar trebui să-și actualizeze în permanență legislația în domeniu.

”Am adoptat în Camera Deputaților un proiect de lege pe care-l consider strict necesar. Este vorba de obligația oricărui stat de a actualiza în permanență legislația, astfel încât combaterea și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri să aibă un grad sporit de eficacitate”, spune Violeta Răduț.

5 substanțe noi, în categoria drogurilor

Concret, inițiativa legislativă propune includerea unor substanțe în categoria drogurilor.

”Prin inițiativa adoptată au fost incluse 5 substanțe psihoactive noi în definiția termenului ”drog”, demersul fiind justificat de faptul că evoluția fenomenului de trafic și consum ilicit de droguri este unul extrem de dinamic, la nivel mondial, factori diverși de natură economică și socială influențând acest fenomen”, explică deputatul teleormănean.

Legislația trebuie în permanență actualizată

De aceea, spune Violeta Răduț, pentru ca măsurile de prevenire, control și combatere să fie cât mai eficiente și pentru protejarea sănătății populației de acțiunile nocive ale substanțelor psihoactive, este nevoie ca tabelele-anexă la Legea nr. 143/2000, care cuprind aceste substanțe, să fie în mod constant actualizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *