restrictii circulatie

Trafic restricționat pe DE 70, Alexandria – București

O oră și jumătate va fi restricționat traficul pe Drumul European 70, Alexandria – București, în zona satului Prunaru din comuna Bujoreni. Motivul? Comemorarea  a 100 de ani de la Șarja de la Prunaru.

Restricțiile constau în blocarea circulației în satul Prunaru pe sensul de mers București – Alexandria. Circulația va fi dirijată alternativ pe celălalt sens de mers (Alexandria – București). De asemenea, va exista și o limită de viteză de 30 km/h pentru toate categoriile de vehicule.

”Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman informează că în ziua de 15.11.2016, între orele 10.30-12.00  pe DE 70, pe sectorul de drum cuprins între km. 53, +500 – 54, +000 vor fi restricții de circulație ca urmare a desfășurării ceremonialului militar-religios, pentru comemorarea  a 100 de ani, de la Șarja de la Prunaru, executată de Regimentul 2 Roșiori – Caracal care va avea loc în zona cimitirului militar și a monumentului ridicat în cinstea eroilor acestui regiment”, se arată într-o informare a Poliției Teleorman.

sarja-de-la-prunaruZi istorică

Potrivit istoricilor, șarja de la Prunaru a reprezentat una din cele mai eroice acțiuni de luptă ale armatei române din timpul Primului Război Mondial. Șarja de cavalerie a avut loc pe data de 28 noiembrie 1916 în localitatea Prunaru și a fost operațiune componentă a Bătăliei pentru București.

Un cimitir militar a fost înființat pe locul unde s-au desfășurat luptele și unde au căzut la datorie peste 300 de soldați din Regimentul 2 Roșiori. În 1933 a fost ridicat în incinta cimitirului militar un monument comemorativ constituit dintr-o stelă de piatră cioplită în vârful căreia se află o statuie de bronz înfățișând un vultur cu aripile întinse gata să-și ia zborul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *