27 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

circulația rutieră

Trafic restricționat! Manifestările religioase de la Mănăstirea Pantocrator închid circulaţia rutieră

Șoferii care au drum spre Videle și trebuie să treacă prin Drăgănești Vlașca în aceste zile trebuie să se înarmeze cu răbdare. Din cauza unor manifestări religioase care se vor desfășura la Mănăstirea Pantocator situată pe DJ 503, în comuna Drăgănești Vlașca, s-a luat decizia închiderii drumului.

Trafic restricționat!

Mii de enoriași sunt așteptați la evenimentele religioase care se vor desfășura în acest weekend la Mănăstirea Pantocrator din comuna Drăgănești Vlașca.

circulația rutieră”Având în vedere manifestările religioase care se vor desfășura la Mănăstirea Pantocrator situată de DJ 503, în comuna Drăgănești – Vlasca, județul Teleorman administratorul DJ 503 – Consiliul Județean Teleorman, cu avizul Serviciului Rutier Teleorman a dispus ca circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone (cu excepția autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care transportă enoriașii către locul de desfășurare a evenimentului religios) să fie restricționată  în ziua de 12.05.2019, în intervalul 07:00-15:00, pe D.J. 503 (Drăgănești-Vlașca – Videle), pe tronsonul de drum cuprins între km. 38+890 m (intersecție cu DN 6) și km. 42+950 m (intersecție cu DC 18), iar ca rută ocolitoare a fost stabilită D.C. 18 pe traseul Comoara – Târnava – Drăgănești-Vlașca.

Manifestările religioase de la Mănăstirea Pantocrator închid circulaţia rutieră

De asemenea, în același interval orar, pe DJ 503, pe sensul de mers Târnava către Drăgănești-Vlașca, va fi restricționată circulația tuturor categoriilor de autovehicule, cu excepția celor care se deplasează în zona mănăstirii pentru îmbarcarea enoriașilor”, se arată într-o informare a Poliției Teleorman.

Șoferii sunt sfătuiți să respecte indicațiile poliției

Pentru evitarea neplăcerilor cauzate de traficul aglomerat și de închiderea temporară a drumului, șoferii sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor rutieri care asigură în zonă dirijarea și supravegherea traficului rutier. De asemenea aceștia sunt rugați să nu oprească autovehiculele în locurile unde acest lucru este interzis și să nu claxoneze inutil și să circule cu o viteză legală, adaptată la condițiile de drum.

Pietonii trebuie să fie vigileți

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să respecte regulile stabilite de organizatori şi recomandările forţelor de ordine; să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, etc.); să nu lase la vedere, în autoturisme, bunuri de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu un comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri (obiecte de îmbrăcăminte, bani, documente etc.) și să se delimiteze de orice formă de violenţă verbală sau fizică.

Claudiu DUMITRACHE