Tradițiile se păstrează în Teleorman. Sărbătorile românești câștigă teren în fața celor importate

Tradițiile se păstrează în Teleorman Dragobete

Tradițiile se păstrează în Teleorman. Locuitorii județului nostru încep să respecte mai mult sărbătorile românești, în de favoarea celor americane.

Sărbătoarea neaoșă a iubirii câștigă din ce în ce mai mult teren în fața celei importate de la americani. În Alexandria, oamenii își celebrează iubirea la sfârșitul lunii februarie, de Dragobete. Așa că, pentru a-și arăta cât de mult se iubesc, alexăndrenii și-au făcut declarații de dragoste pe stradă, fără inhibiții. Cu toate acestea, oamenii spun că își iubesc perechea în fiecare zi, nu doar de Dragobete.

Alexăndrenii iubesc românește

Alexăndrenii iubesc românește. Ei își celebrează iuirea de Dragobete, chiar dacă mai profită și de sărbătoarea americană pentru a-și răsfăța perechea. Cuplurile din Alexandria nu au nimic împotrivă să-și declare iubirea față de persoana iubită. Acestea au primit o provocare din partea unor tineri și au răspuns pe măsură.

Câțiva tineri din cadrul TSD au lansat o provocare inedită cuplurilor din Alexandria: să își facă o declarație de dragoste sau, măcar să își spună ”Te iubesc”. Iar oamenii au răspuns provocării.

Tradițiile se păstrează în Teleorman

În felul acesta, alexăndrenii demonstrează că au, încă, respect pentru tradițiile și obiceiurile strămoșești.

”Mă bucură să știu că alexăndrenii și teleormănenii, în general, au respect pentru tradițiile românești. Eu iubesc tot ceea ce însemnă identitate națională: portul popular, obiceiurile strămoșești, sărbătorile românești, tradițiile și, de ce nu, superstițiile. Sunt mândră de sărbătorile noastre și mi-ar plăcea ca toți românii să le respecte mai mult, în detrimentul celor străine”, spune deputatul Violeta Răduț despre acțiunea tinerilor alexăndreni.

Dragobetele neaoș este, în tradiția românească, fiul Dochiei și este echivalentul lui Cupidon din mitologia romană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *