23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

afaceri profitabile

Top 5 afaceri profitabile în 2017

În ultimii ani, în România, antreprenoriatul a luat avânt, devenind mai degrabă un trend decât un act de curaj.afaceri profitabile

Daca ești un om ambițios și îndrăznești să deschizi o afacere pe cont propriu, ai toate șansele să reușești, pentru că există numeroase oportunități pe piață. Primul pas pe care trebuie să-l faci, ca antreprenor, este să alegi domeniul de activitate și direcția de business.

Iată care sunt cele mai profitabile afaceri ale anului 2017:

•    Fermă de animale

afaceri profitabile

Daca te-ai gândit vreodată să înființezi o fermă, trebuie să știi că proiectele agricole sunt încurajate în România. Există programe de finanțare europeană care sprijină antreprenorii aflați la început de drum. Cu ajutorul fondurilor primite, vei putea cumpăra echipamentele necesare, pe care le poti găsi pe magazinul online INOX Center și vei fi gata să dai startul afacerii! Îți recomadăm să faci o fermă de păsări, deoarece sunt usor de întreținut, iar costurile de producție vor fi mai mici și profitul mai mare.

•    Pensiune pentru animale

Da, ai citit bine! Pensiunile pentru animale chiar există și, culmea, sunt niște afaceri profitabile. Dacă te gândești să-ți deschizi și tu un astfel de hotel, trebuie să ai în vedere amenajarea unui adăpost pentru animale și să oferi cazare, dar și servicii conexe, cum ar fi plimbarea animaluțelor, hrănirea și îngrijirea lor. De asemenea, va trebui să colaborezi cu o clinică veterinară, care poate oferi asistență medicală pentru animale. Îți recomandăm să apelezi la urgente veterinare CHERRYVET dacă vor exista probleme în această privință.

•    Confecționarea și comercializarea de bijuterii handmade

afaceri profitabile

Din ce în ce mai multe femei se ocupă cu realizarea de bijuterii handmade, întrucât acestea au devenit mai populare decât tradiționalelel bijuterii din aur sau argint. Dacă te pasionează această activitate, cu puțină ambiție și perseverență o vei putea transforma într-o adevărată afacere. Colierele, brățările și inelușele colorate, confecționate din ață și mărgele se vând foarte bine, așă că nu vei avea o problemă în ceea ce privește clientela. Sfatul nostru este să te focusezi pe promovarea afacerii în spațiul online, deoarece publicul țintă, adică adolescentele și tinerele sunt foarte active pe rețelele de socializare. În plus, promovarea pe Internet nu te costă nimic, iar dacă ai o strategie bine pusă la punct, se poate dovedi din cale-afară de eficientă!

•    Firmă de curierat

Serviciile de livrare și curierat reprezintă o nișă de piață care chiar merită explorată. Dacă știi cum să-ți poziționezi afacerea în raport cu firmele concurente, vei reuși să câștigi segmente de piață mai repede decât ai crede. În acest domeniu, important e să mulțumești clienții, care sunt destul de revoltați în ceea ce privește serviciile oferite de concurență. Așa că dacă angajezi personal responsabil, calificat și amabil, oferi livrări punctuale și servicii de asistență pentru clienții care întâmpină probleme, ai șanse ca firma ta să capete popularitate în scurt timp si să devină rapid o afacere profitabilă.

•    Firma de servicii IT

afaceri profitabile

Aici ai o multime de posibilități. Fie înființezi o firmă de web design, serviciu care este la mare căutare, fie optezi pentru deschiderea unei firme de IT full service sau de consultanță.

Orice variantă ai alege, nu ai cum să dai greș! În zilele noastre, 90% dintre companii și-au mutat activitatea online, iar dezvoltarea de software pentru companii este un domeniu extrem de profitabil.

Asigură-te că îți faci parteneri de încredere și că angajezi profesioniști și în scurt timp vei gusta succesul!
Indiferent de calea pe care o vei urma, sunt câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont dacă îți dorești ca afacerea să crească rapid, iar acestea sunt: poziționarea pe piață, strategia de business, calitatea serviciilor și profesionalismul angajaților.