24 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Tichete sociale au ajuns în Teleorman! Aproximativ 12.000 de beneficiari

Aproximativ 12.000 de tichete sociale au ajuns în județul Teleorman. Primarii din toate comunele din județul nostru au fost la Prefectură pentru a le ridica și distribui persoanelor nevoiașe din localitatea lor.

Prefectura județului Teleorman a distribuit cele 11.861 de tichete sociale care au revenit județului Teleorman. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Secretarului General Adjunct al Guvernului, Costel Barbu, și a Prefectului județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu. Primarii sau reprezentanții acestora din tot județul au ridicat tichetele sociale, pe suport electronic (carduri).

Acest card social este un instrumentul prin care Guvernul României sprijină categoriile de persoane defavorizate, asigurându-le acestora accesul la o masă caldă. Conform legislației, listele cu destinatarii finali au fost întocmite de către Casa Națională de Pensii și primării (pentru persoanele fără adăpost).

În urma centralizării listelor a rezultat un total de 11.861 persoane eligibile, care vor beneficia de 180 lei lunar, având la dispoziție în acest sens un card electronic pentru mese calde.

De aceste tichete beneficiază persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei), în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă sau persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Fiecare beneficiar va primi, într-un plic imprimat cu numele său, un card pentru mese calde, un plic care conține codul pin, necesar activării cardului și lista unităților afiliate care accepta tichete sociale pentru mese calde.

Acest program este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).