30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Sute de teleormăneni verificați dacă respectă măsurile anti COVID

Peste 300 de persoane legitimate, 87 de obiective și peste 200 de autovehicule verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore la nivelul județului Teleorman. Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

Peste 90 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi și pompieri, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat în principal în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic.

În cadrul celor 11 acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 80 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 300 de persoane și verificate 200 de autovehicule, dintre care peste 100 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

”Vă informăm că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

Reamintim faptul că organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară”, spun polițiștii din Teleorman.