27 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Cod galben de ninsori Revin ninsorile și viscolul în Teleorman

Teleormanul, afectat de ploi și un nou val de ninsori. Meteorologii tocmai au emis avertizare

Teleormanul, afectat de ploi și un nou val de ninsori. Meteorologii au emis, astăzi, avertizare de precipitații sub formă de ninsoare și ”ploaie înghețată”, valabilă pe toată perioada week-endului.

Ploi și ninsori, din această noapte

Meteorologii au emis, astăzi, avertizare de precipitații sub formă de ninsoare și ”ploaie înghețată”. Aceste fenomene vor cuprinde majoritatea zonelor țării, dar în special județele din sud.

”Începând de sâmbătă seară, de la ora 23.00, până luni dimineaţă, la ora 10.00, vor cădea precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în toate regiunile. În intervalul menționat vor fi precipitații în jumătatea de sud a țării și local în centru și nord-est. În sud-vest cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat, mai ales la munte, 25…30 l/mp”, anunță meteorologii.

Teleormanul, afectat de ploi și un nou val de ninsori

Vremea rea nu va ocoli, din nefericire, nici județul nostru. Meteorologii spun că vom avea parte de precipitații mixte, vânt nervos și polei.

”În Oltenia, Muntenia, Munții Banatului și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou, consistent, de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele montane înalte, spulberând zăpada.

În zonele joase de relief din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul și centrul Moldovei, vor fi precipitații mixte, care vor favoriza depuneri de polei”, avertizează meteorologii.

În Alexandria urmează zile mai reci decât cea de astăzi

Vremea rea nu va dura, însă, foarte mult, mai ales că temperaturile, atât cele maxime cât și cele minime, sunt de partea noastră. La Alexandria, de exemplu, cele mai mici temperaturi, negative, nu mai depășesc minus 2 grade Celsius. În această noapte minima va fi de numai minus 1 grad celsius. Mâine, însă, va fi mai rece decât astăzi. Cerul va fi înnorat și vor fi precipitații. De marți, în schimb, vremea revine la sentimente mai bune și nu vom mai avea temperaturi negative nici măcar pe timpul nopții.