2 iunie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

cod portocaliu

Situația la ora 15:00: Teleormanul a ieșit de sub avertizarea Cod Portocaliu

Teleormanul a ieșit de sub avertizarea Cod Portocaliu de viscol. Rămâne, însă, în vigoare, un Cod Galben de vreme rea.

Treptat, situația la nivelul județului Teleorman revine la normal, fenomenele meteorologice scăzând în intensitate.

După avertizarea Cod Portocaliu situația începe să revină la normal

Pentru că viscolul a slăbit în intensitate, echipele de intervenție pot avansa în zonele afectate.

La ora 15:00, echipele specializate ale operatorului de distribuție a energiei electrice au reușit să rezolve foarte multe dintre avariile produse la rețeau de energie electrică. Astfel, numărul localităților parțial afectate este în continuă scădere.

Dintr-un total ce depășea peste 20.000 de consumatori afectați, în peste 20 de localități, au mai rămas 15 localități parțial efectate, cu un număr de 5.840 de consumatori. Echipele de intervenție și remediere a problemelor la rețeaua electrică se află în continuare în teren, pentru rezolvarea tuturor  deranjamentelor.

Drumurile naționale și județene sunt deschise

La această oră, toate drumurile naționale și județene sunt dechise circulației, drumarii acționând în permanență cu mijloacele de deszăpezire din dotare, precum și cu materiale antiderapante. Pe sectoarele de drum afectate, 148 de oameni acționează cu 106 utilaje, atât din cadrul Drumurilor Naționale, cât și ai Drumurilor Județene.

Recomandări pentru toți cetățenii județului Teleorman

Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor următoarele:

– să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

– înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient;

– să urmărească cu maximă atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale;

– să pornească la drum cu rezervorul de combustibil plin;

– să ţină în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;

– să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).