12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Teleormanul este ”fruntea”. Comuna Săceni are cea mai mare rată de infectare din țară, 33,75 la mie

Comuna Săceni din județul Teleorman este localitatea cu rata de infectare cea mai mare din țară, respectiv 33,75 la mia de locuitori. Cu toate acestea, județul nostru este sub media pe țară. Potrivit ultimelor date ale Direcției de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare la nivelul județului este de 7, 79 la mia de locuitori.

Și teleormănenii au început din nou să se vaccineze. Forțați poate și de măsurile restrictive, dar și frica de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2 i-au adus din nou pe teleormăneni la centrele de vaccinare, la fel ca în perioada din primăvară, la începutul campaniei de vaccinare, atunci când se organizau şi maratoane care strângeau sute sau mii de oameni la cozi, într-o singură zi. Numai ieri pe raza județului nostru s-au vaccinat aproximativ 2000 de persoane.

De mai bine de o săptămână au revenit restricțiile. Acestea se aplică în special persoanelor nevaccinate. Astfel, toate magazinele se închid la ora 21. Sunt acceptați în mall, instituții de stat, mari centre comerciale sau hoteluri numai cei vaccinați sau cei care au trecut prin boală în ultima jumătate de an. Nunțile și botezurile sunt interzise.

Timp de o lună, între 22.00 și 05:00 vor avea voie să circule doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Mai sunt exceptați cei care au declarație pe propria răspundere că au o urgență, bine întemeiată, ori legitimația sau adeverința de la serviciu care să ateste că merg la muncă.

Magazinele și activitățile de prestări servicii, precum saloanele de coafură, se închid la ora 21.00.

Avem nevoie de certificatul verde și dacă mergem în alte locuri publice: la cinema, la sala de sport, la sala de jocuri de noroc, dar și la locurile de joacă și piscine. Toate vor putea funcționa până la 30% din spațiul disponibil.

Certificatul verde nu este cerut pentru slujbele religioase, inclusiv în interior, unde se cere asigurarea unui spațiu de doi metri pătrați pentru fiecare persoană.

Restaurantele, cafenelele și terasele vor putea funcționa la jumătate din capacitate, dar numai până la ora 21.00. În rest, barurile și discotecile și-au tras zăvorul pentru o lună, iar evenimentele private de orice fel precum nunți, botezuri, aniversari sunt interzise.