11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Teleormănenii au luat cu asalt centrele de vaccinare COVID-19

Teleormănenii se înghesuie să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19. La doar câteva zile de la debutul etapei a doua de vaccinare împotriva Covid-19 și în județul Teleorman s-a atins capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul de doze de vaccin atribuite județului. O veste nu tocmai bună pentru teleormănenii care vor să li se administreze vaccinul.

Peste 360 de teleormăneni se vaccinează, zilnic, împotriva Covid-19, în cele 11 centre de vaccinare funcționale în județ. Cel mai mare centru se află în Alexandria, unde peste 120 de oameni primesc, în fiecare zi, serul împotriva noului coronavirus. Aici, campania de vaccinare se derulează fără problem, spune medicul centrului, Cosmina Stoian.

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 se derulează, în acest moment, doar în centrele amenajate în în cele 5 orașe și municipii din Teleorman. Și dacă la Alexandria vaccinarea se desfășoară fără probleme, edilii din Zimnicea și din Roșiorii de Vede spun că au întâmpinat greutăți la debutul campaniei.

Încă din primele zile ale etapei a doua de vaccinare, teleormănenii au arătat un interes crescut pentru administrarea serului.

În acest moment, în județul Teleorman, cele 7 centre de vaccinare identificate de autorități în mediul rural nu sunt funcționale.