23 septembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Teleormăneni, vă place să fiți numiți „hoți și proști”?

godina-7
foto facebook Marian Godină

Citesc întâmplător o postare și mi se ridică părul pe mine de „prostia noastră cea de toate zilele”! România e plină de vedete, a se citi „vedetisme”, de faimoși, de personulități, pardon, personalități, care apar ca ciupercile după ploaie. Nu cred că mai e nevoie să menționez unde cresc de obicei ciupercile după ploaie…

Județul Teleorman e ”gaura neagră” a culturii

Așadar, aflu de pe pagina vestitului și  adulatului până la extaz, Marian Godină, pe care se pare că îl știți cu toții din câte reiese din miile de likuri și comentarii, că Teleormanul e un fel de „gaură neagră” în care lumina culturii nu a pătruns și în care orbecăim lipsiți de prețioasele „Flashuri din sens opus”. Pentru cei care încă ”trăiesc în beznă”, acesta este titlul capodoperei semnată ostentativ de organul cu veleități de scriitor.

godina-5
foto facebook Marian Godină

Dar nu cu domnul Godină aș avea ceva de „împărțit”. Ceea ce devine revoltător, clar ca lumina zilei, este faptul că România toată gândește „pe sens opus”. Citesc cu maxilarul amorțit cum noi, cei care am avut ”ghinionul” să ne naștem și să trăim în Teleorman, suntem călcați în picioare de indivizi care au învățat să scrie „pe tastatură” și nu cu stiloul. De indivizi a căror unică lectură se rezumă la manipularea de pe Internet. Oamenii aceștia, români, la fel ca și noi, „paria de Teleorman”, se delectează ponegrind, jignind și hulind, aruncând asupra noastră stigmatul rușinii.

Banatu-i fruncea?

Vă este drag, iubiți teleormăneni să fiți scuipați în obraz doar pentru faptul că alții au uitat cum merg lucrurile pe la ei prin ogradă? Când se vorbește despre noi, întreg poporul strigă Dragnea! Baroni locali! Hoție! Prostie! Ce ar trebui să evidențiem noi despre locuitorii Moldovei? Sau ai județelor de graniță? Chiar ai județelor din „buricul țării”?

Cum? Ne facem că nu auzim? Că nu vedem? Despre bețivii care scot „copii pe bandă” pentru a-i trimite la cerșit în țară sau prin Europa nu a auzit nimeni? Despre furturile de lângă graniță? Sau despre contrabanda cu tot felul de bunuri? Nimic? Trafic de persoane? Aroganța și pretențiile de minorități peste limita omeniei și a normalității chiar la noi în țară? Nu știți nimic despre toate astea, dragi români?

N-avem mall-uri prin care să ne etalăm goliciunea minții

godina-3
foto facebook Marian Godină

Voi ați aflat de la știrile orei 17 că se fură în Teleorman. Dar oare știți unde stăm noi, „hoții ăștia”, pe hartă? Mai știți că suntem săraci și mai nou, proști și fără „centre culturale”! Da, românul de la sud suferă! Așa cum suferiți și voi, cei cu mall-uri prin care vă vânturați podoabele trupului și goliciunea minții! Aveți teatre! Dar câți dintre cei care stați acum pe facebook și vă lingeți pe buze după ofensele scuipate pe teleormăneni le-ați călcat pragul? Voi aveți librării, noi poate nu! Cinste vouă! Aveți pe lângă ce trece în drum spre cârciumă, club, supermarket sau case de pariuri. Căci vă dau o veste! Nu numai la noi în județ se „pariază”!

godina-4
foto facebook Marian Godină

Câți dintre voi, cei din „rasa superioară”, născuți în Capitală sau prin județe „înstărite” sunteți în stare să pricepeți că suntem cu toții „doar o apă și-un pământ”? Că Teleormanul are în el oameni cu aceleași gânduri ca ale voastre, cu aceleași speranțe, cu aceleași neajunsuri. Spuneți că e vina noastră că suntem săraci? Că suntem strânși sub talpa grea a conducătorilor? Că nu ni se aude glasul și că nu ne deschidem pliscul? Nu e prostie, dragi români! Poate ca e grija pentru cei dragi! Poate că e sărăcia! Dar asta nu ne face pe noi mai puțin oameni, iar pe voi vârf de civilizație!

Teleormănenii își aruncă singuri țărână în cap

godina-2
 

foto facebook Marian Godină

 

E trist! Dureros! Dar ce rănește mai tare este că uneori chiar noi, teleormănenii ne aruncăm țărână în cap! Ne aplecăm în fața privirilor pline de dispreț și chiar aducem noi dovezi ale nimicniciei noastre.

Observ cum oamenii care trăiesc aici au sărit să-i susțină „teza” domnului Godină cu diferite crâmpeie din ziare.  Locale. În care ne facem singuri inculți, oameni fără valori și valoare.

Așa te simți ,teleormăneanule? Un prost, un hoț și un sărac la poarta țării?