30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

iarna zapada

Teleorman – Cod Galben de NINSOARE și cod Portocaliu de GER

Două atenționări meteorologice pentru județul Teleorman:  Cod Galben de NINSOARE și cod Portocaliu de GER. Dacă atenționarea de ger expiră în această noapte, prima care vizează un nou strat consistent de zăpadă intră în vigoare din această seară de la ora 21.00 și este valabilă până mâine la aceeași oră.

”Curcubeu” de coduri peste județul Teleorman. Meteorologii au emis o nouă atenționare de vreme rea pentru județul nostru. Pe lângă avertizarea Cod Portocaliu de GER care este încă în vigoare și astăzi, meteorologii au mai transmis încă una.

Cod Galben de ninsoare și viscol

De această dată fiind vorba despre un cod Galben de ninsoare și viscol. Acesta intră în vigoare marţi, la ora 21.00, fiind valabil până miercuri la ora 21.00.

”În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia, spulberând trecător zăpada”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Cod Portocaliu de GER

Totodată, pe durata zilei de marți, se menține avertizarea Cod portocaliu de ger persistent în 37 de județe, inclusiv în Teleorman. În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și Maramureș, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între—29 și—15 grade, iar maximele între—15 și—10 grade.

De la ger și zăpadă trecem la polei

Potrivit meteorologilor, în județul Teleorman avem parte de o zi geroasă astăzi. Pe parcursul zilei apar ceva nori și va ninge slab. Situația se schimbă odată cu lăsarea întunericului. La noapte așteptăm alt val de ninsori și vânt puternic.

Mâine ninsorile vor continua să cadă, iar vremea se va menține la feld e rece. Vântul va avea unele intensificări. Maxima crește puțin față de zilele trecute, dar pe timpul nopții vom avea parte tot de ger.

Ziua de joi nu aduce nici o schimbare din punct de vedere meteorologic. Se anunță vreme rece, chiar geroasă pe timpul nopții și dimineața.

Abia de vineri se încălzește. Precipitațiile anunțate vor fi sub formal de PLOAIE, iar dimineața și noaptea apare poleiul.