14 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

oamenii fara adapost

Oamenii fără adăpost, luați de pe stradă de autorități

Oamenii fără adăpost din Teleorman își vor petrece noaptea aceasta feriți de gerul nemilos. Autoritățile județene i-au identificat și i-au cazat în adăposturi și spații special amenajate.

Oamenii fără adăpost, căutați cu jandarmii și polițiștii

Oamenii fără un acoperiș deasupra capului, care s-ar fi aflat în pericolul de a-și petrece noaptea geroasă sub cerul liber, au fost, astăzi, căutați de jandarmi și de polițiști.

Conform reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, pe parcursul acestei zile, ”s-au intensificat acțiunile de patrulare, identificare, preluare și transport ale persoanelor fără adăpost”.

Serviciile de ambulanță, jandarmii, polițiștii și polițiștii locali, dar și echipajele ISU-SMURD, toți au căutat oamenii aflați în pericol pe străzi.

oamenii fara adapost

Cinci persoane fără adăpost, salvate de la îngheț

Salvatorii au identificat, în doar câteva ore, cinci persoane fără adăpost, pe care le-au transportat la centrele de cazare.

În localitatea Frumoasa, doi bărbați au fost preluați de un echipaj de pompieri și transportați la Spitalul Județean din Alexandria. Astfel, cei doi își vor petrece noaptea feriți de gerul cumplit.

Alte trei persoane, un bărbat și două femei, din Roșiorii de Vede și Alexandria, au fost duși în spațiile de cazare special amenajate de autorități pentru această perioadă.

Alte cinci persoane, salvate de echipajele Ambulanței

Și echipajele de la Ambulanță au căutat, în această perioadă, oameni fără adăpost. Astfel, o femeie de 42 de ani din localitatea Crevenicu a fost transportată la Spitalul din Videle. Alte patru persoane au fost salvate de ger din gara din Videle. Este vorba de doi bărbați, de 40 și 56 de ani și de două femei, cu vârsta de 35, respectiv 54 de ani. Oamenii au fost transportați la Spitalul din Videle.

oamenii fara adapost

Cod portocaliu de ger

În Teleorman se anunță ger năprasnic. Mercurul din termometre coboară, în această noapte, până la minus 23 grade Celsius în zona orașului Videle. În Alexandria și Roșiorii de Vede temperatura ajunge la – 22 de grade Celsius. Cel mai ”cald” va fi la Zimnicea. Meteorologii prognozează o minimă de – 19 grade.