23 septembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Taxele și impozitele locale se pot achita și online! Nu trebuie să vă înghesuiți la ghișeu

Aglomerația de la ghișeele unde se achită taxele și impozitele locale i-au făcut pe reprezentanții Primăriei Alexandria să reamintească cetățenilor că pot achita aceste dări și online.

”Având în vedere faptul că la început de an ghișeele de la Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Alexandria – Direcția Taxe și Impozite Locale se aglomerează, și având în vedere totodată recomandările emise de către instituțiile abilitate cu privire la gestionarea pandemiei, cetățenii pot plăti prin intermediul platformei naționale www.ghiseul.ro, taxele și impozitele locale, fără a se mai deplasa la ghișeul primăriei unde obișnuiau să își achite datoriile către bugetul local, și implicit pentru a nu ajunge la termenul limită privind acordarea bonificației până la data de 31 martie 2022”, este îndemnul reprezentanților Primăriei Alexandria.

31 martie este ultima zi pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. Contribuabilii persoane fizice și juridice mai au la dispoziție două luni și jumătate pentru a prinde reducerea de 10 la sută pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. După această dată, taxele se pot achita fără penalități până pe data de 30 septembrie.

Plata taxelor şi impozitelor locale, conform legii, se face în două tranşe, prima până la data de 31 martie, iar cea de-a doua până la data de 30 septembrie. În cazul nerespectării acestor termene, contribuabilii vor fi nevoiţi să achite penalităţi de întârziere.

Alexăndrinenii care au amenzi neachitate nu-şi vor putea plăti taxele şi impozitele locale până nu plătesc amenzile cu pricina.