Sute de saci cu gunoi, strânși în doar câteva ore

Suntem neglijenți, nepăsători cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru și nu avem nici cel mai mic respect pentru mediul înconjurător. O spune rezultatul campaniei de curățenie naționala Let’s do it Romania, desfășurată și în județul nostru.

În doar câteva ore, sute de voluntari au reușit să strângă, în tot județul, 840 de saci cu gunoi.

În Alexandria, elevi de liceu, reprezentanți ai Agenției Județene pentru Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu, dar și voluntarii din cadrul Primăriei Alexandria au luat orașul la pas și au strâns peturile, ambalajele și celelalte gunoaie.

Numai dintr-o zonă a Pădurii Vedea, 120 elevi de la Colegiul National ,,Al. D. Ghica”, Liceul Teoretic ,,Constantin Noica”, Liceul Teoretic ,,A .I. Cuza”, Liceul Pedagogic ,,Mircea Scarlat”, Liceul Tehnologic ,,N. Bălcescu”, reprezentanți ai instituțiilor cu activități de protecție a mediului au reușit să adune peste 300 saci cu gunoi.

În afară de aceștia, 40 de voluntari mobilizați de Primăria Alexandria au adunat alți aproximativ de 100 de saci cu gunoi din zona podului nou.

În total, 430 de voluntari din tot județul au strâns 840 de saci de gunoi. Din păcate, însă, tone de gunoi au rămas, încă, neadunate, pentru că o singură zi pe an nu este suficientă pentru a strânge mizeria pe care oamenii o lasă în urmă.

Un singur alexăndrean a venit de bună voie

În plus, un singur alexăndrean a venit de bună voie la această acțiune, deși evenimentul a fost intens mediatizat pe rețelele de socializare.

Let’s do it Romania este cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.100.000 de voluntari implicaţi în 6 ani de activitate. Let’s do it Romania a început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-au propus să curețe România într-o singură zi. România a fost cea de-a 4 ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *