20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Sub pretextul verificărilor măsurilor de protecție anti-Covid, polițiștii dau amenzi pe bandă rulantă

Sute de teleormăneni sunt zilnic verificați de organele de control. Sub pretextul verificărilor măsurilor de protecție anti-Covid, polițiștii dau amenzi pe bandă rulantă.

Peste 900 de persoane legitimate, 250 de obiective și peste 700 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate în ultimele 72 de ore la nivelul județului Teleorman, acțiuni de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cadrul acțiunilor organizate au fost verificate peste 300 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 900 de persoane și verificate 700 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 30.000 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

”Vă informăm că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor.

Reamintim faptul că organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale”, spun polițiștii din Teleorman.

Este important ca fiecare dintre noi să aibă un comportament responsabil, să conștientizeze importanța măsurilor necesar a fi respectate în contextul situației actuale și să respecte recomandările autorităților.