24 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Stadionul din Alexandria. Stadionul Municipal din Alexandria

Stadionul din Alexandria va fi demolat. Primăria se gândește cum să facă acest lucru

Stadionul din Alexandria va fi demolat. Edilul din Alexandria caută soluții pentru a-și putea duce la îndeplinire partea sa din proiectul privind reconstrucția stadionului din oraș.

Stadionul din Alexandria, dinamitat?

Reședința județului Teleorman ar trebui să beneficieze, în viitor, de un stadion modern, complet refăcut. Până la demararea proiectului de construcție în valoare de 12 milioane de euro, însă, actuala bază sportivă trebuie demolată, sarcină care îi revine municipalității alexăndrene.  Primarul Victor Drăgușin are în vedere, în acest moment, mai multe variante, printre care și dinamitarea. Această procedură îi va costa pe alexăndreni 13 miliarde de lei vechi, adică peste 280.000 de euro.

”Municipiul Alexandria are obligația demolării actualei baze sportive. Deja am început să cer oferte. Sunt mai multe soluții, cu exploziv, fără exploziv. Stadionul este făcut când încă în România se lucra bine și înseamnă materiale extrem de dure. Am apelat și la militari să vedem dacă există structuri militare care se ocupă cu dinamitarea. Vedem ce variante consideră și arhitecții că pot fi abordate: fie dărâmarea bucată cu bucată, fie dărâmarea prin implozie”, spune primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Stadionul din Alexandria, ca cel din Târgu Jiu

”Complexul Sportiv Stadion Municipal” din Alexandria are termen de finalizare 18 luni de la începerea lucrărilor. Acesta va avea o capacitate de aproape 5.500 de locuri și va fi asemănător cu stadionul din Târgu Jiu. Conform proiectului, terenul de fotbal va fi refăcut și înierbat și va fi dotat cu sisteme de drenare și degivrare. Stadionul municipal din Alexandria va mai avea și o pistă de atletism cu suprafață sintetică și cinci culoare regulamentare. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire, vestiar pentru arbitri și cameră pentru oficiali. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune.