7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va avea două computere tomograf

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va avea două computere tomograf

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va avea, în viitor, nu unul, ci două computere tomograf. Unul din ele va fi achiziționat cu fonduri europene, celălalt, cu bani de la Banca Mondială.

Spitalul va fi extins și dotat

În plus, Consiliul Județean Teleorman lucrează la un proiect privind reabilitarea și extinderea Corpului C al spitalului. Instituția a transmis, către Compania Națională de Investiții, tema de proiectare și nota conceptuală privind aceste lucrari.

”Am transmis tema de proiectare și o notă conceptuală către Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea Corpului C al spitalului și pentru extinderea și dotarea unității la 5 etaje, lângă corpul care a fost deja modernizat pe fonduri europene în anii trecuți”, a declarat președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu.

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va avea două computere tomograf

Și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului va fi dotată cu două computere tomograf. Unul din ele va fi achiziționat prin fonduri europene. Celălalt, a cărui achiziție se află în faza de licitație, va fi cumpărat cu bani de la Banca Mondială și se așteaptă ca până la sfârșitul anului să ajungă la spitalul din Alexandria.

”Tot pe fonduri europene se încearcă o dotare la Unitatea de Primiri Urgențe cu un computer tomograf. Un alt computer tomograf se va achiziționa prin programul de guvernare, prin Banca Mondială. În acest moment se desfășoară procedura de licitație, iar până la sfârșitul anului sperăm să avem computerul. Astfel, dorim să rezolvăm problema computerului tomograf, care din cauza unui litigiu, în acest moment se află la Roșiorii de Vede”, a mai spus președintele Consiliului Județean Teleorman.

La Spitalul Județean se tratează 64.000 de pacienți

Spitalul Județean de Urgență Alexandria a fost  înființat în anul 1971, inițial cu 1035 de paturi, în prezent cu 725 de paturi și cuprinde secții și compartimente în diferite specialități, laboratoare de investigații și tratament. Instituția deservește cel puțin 17 localități și aproape 64.000 de pacienți.