26 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Spitalul “Broaște” va fi reabilitat

10 milioane de lei vor fi investiți în Spitalul ”Broaște” din Alexandria. În urmă cu 2 luni, secțiilor Dermato-Venerice şi Boli Infecţioase le-a fost suspendată temporar activitatea. Inspectorii Direcției Sanitare au decis retragerea autorizațiilor de funcționare după ce au descoperit că unitatea nu a respectat planul de conformare cu termen de șase luni impus la controlul anterior. Mai exact, unitatea ar fi trebuit să facă o reamenajare și igienizare generală. Să repare grupurile sanitare și băile, cu refacerea totală a sistemului de scurgere și canalizare.

De asemenea, ar fi trebuit să doteze secția cu mobilier. Dar din păcate acest lucru nu a fost posibil din lipsă de fonduri.

Consilierii au aprobat suma de 10 milioane de lei

Soluția a venit abia acum din partea consilierilor județeni. Aceștia au aprobat “indicatorii și documentația tehnico-economică privind amenajarea și dotarea secțiilor dermato-venerice și oncologie, realizare a centrului de îngrijiri paleative pe lângă secția de oncologie și extindere clădire cu secție de recuperare medicală”, în faza documentație de avizare a lucrărilor de intervenție.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 10.000.000 lei, din aceasta 6.161.571 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcții-montaj.

Durata de realizare a investiției este de 24 de luni. Banii necesari pentru realizarea acestui obiectiv de investiții vor proveni din bugetul județului Teleorman și din fonduri europene.

Vor fi executate lucrări de consolidare a structurii și refacere a arhitecturii clădirilor. Se vor înlocui instalațiile electrice interioare și exterioare, instalațiile de stingere a incendiilor și a celor de alimentare cu apă caldă pentru consumul menajer, instalațiile de canalizare, instalațiile termice și de ventilație, instalațiile de oxigen necesar în secțiile medicale. De asemenea, va fi amenajată o nouă gospodărie de apă pentru consum menajer și stins incendii și se vor executa lucrări de extindere a clădirii cu o secție de recuperare medicală și dotarea acesteia cu aparatură medicală.