20 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Percheziții în Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este uriaș!

20 de perchezițiiu domiciliare sunt efectuate în mai multe județe din țară, printre care și Teleorman. Oamenii legii urmăresc destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni comise prin comerțul cu feroaliaje nobile și de masă.

Poliţiştii au descins în această dimineaţă în 20 de locuințe din Bucureşti, Ilfov, Argeș și Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu feroaliaje nobile şi de masă, prejudiciul adus statului fiind de aproximativ 16 milioane de lei.

Conform anchetatorilor, “din cercetări a reieșit că, în perioada 2010–2012, cei în cauză ar fi înfiinţat şi coordonat mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, efectuând tranzacţii cu feroaliaje nobile şi de masă achiziţionate din spaţiul intracomunitar, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale”.

Prejudiciu de 36 de milioane de lei

Se vorbește despre un prejudiciu de 16 milioane de lei, din neplata taxelor și impozitelor aferente, plus obținerea de către suspecți a circa 20 de milioane de lei din circuitul de spălare a banilor.

Suspecții vor fi duși pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.