19 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

spargerile din locuințe

Mare atenție! Spargerile de locuințe au crescut semnificativ

Începutul anului aduce în atenție un subiect mai vechi, dar la fel de actual: spargerile de locuințe. Numai în ultima săptămână, polițiștii teleormăneni au depistat și prins autorii unor spargeri petrecute pe raza județului Teleorman.

5 spargeri de locuințe și o societate comercială, un prejudiciu minor

Polițiștii teleormăneni au reținut 5 persoane, toți din municipiul Roșiorii de Vede, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt din locuințe și din societăți comerciale.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Roșiorii de Vede au probat activitatea infracțională a cinci persoane, trei bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, bănuiți de comiterea a șase infracțiuni de furt.

Din cercetările efectuate de polițiști  s-a constatat faptul că, în cursul lunilor iulie 2017 – ianuarie 2018, aceștia au pătruns în patru societăți comerciale – trei din Roșiorii de Vede și una din Alexandria și și în două locuințe din Roșiorii de Vede, de unde au sustras sume de bani și bunuri. Prejudiciul estimat prin comiterea faptelor este de aproximativ 15.000 de lei.

Cele cinci persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

A furat bani și bijuterii

Nici nu au încheiat de completat toate datele cazului anterior, că polițiștii Biroului de Investigații Criminale au trebuit să rezolve un alt caz. Aceștia au reușit să probeze activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt.

Din cercetările efectuate de polițiști,  s-a constatat faptul că, în ziua de 09.01.2018, acesta a pătruns într-un apartament din municipiul Turnu Măgurele, de unde a sustras bani și bijuterii. Prejudiciul estimat prin comiterea faptei este de aproximativ 1600 de lei.

Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, urmând  ca în cursul zilei de azi să fie prezentați la Judecătoria Turnu Măgurele cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Hoții fură orice

Ultimul caz s-a petrecut pe raza comunei Buzescu. La data de 11.01.2018, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat din comuna Nenciulești, cu privire la faptul că în noaptea de 09 spre 10 ianuarie, persoane necunoscute au pătruns într-o dependință a unei locuințe pe care o deține pe raza comunei Buzescu și care este nelocuită, de unde a sustras un hidrofor si o pompa submersibilă, distrugând și 5 geamuri de la un hol, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1000 lei.

În urma cercetărilor efectuate a fost identificat autorul furtului în persoana unui bărbat în vârstă de 20 ani din comuna Buzescu. Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat” și “distrugere”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.