Retrospectiva unui an agitat: ce s-a realizat și ce mai trebuie să se realizeze

Familia tradițională bilanțul unui an agitat oameni pe stradă

Retrospectiva unui an agitat: am încheiat, în urmă cu aproape două săptămâni, un an 2017 dificil din multe puncte de vedere. Zeci de mii de oameni, din toate categoriile sociale și profesionale, au ieșit în stradă, anul trecut, nemulțumiți de unele măsuri adoptate sau care urmează să fie adoptate de Guvern.

Cu toate acestea, anul pe care l-am lăsat în urmă a venit și cu anumite realizări, pe care deputații teleormăneni, membri ai partidelor din Coaliția de guvernare, ni le reamintesc.

Creștere economică de 7 la sutăINTERVIU Violeta Răduț Violeta Răduț

Deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț și deputatul ALDE, Calotă Ică Florică, fac un bilanț al măsurilor prevăzute în Programul de guvernare care s-au aplicat în 2017.

”Nu putem ignora, în primul rând, creșterea economică pe care România a înregistrat-o în trimestrul al treilea al anului trecut. Conform datelor Oficiului European pentru Statistică, țara noastră a înregistrat cel mai mare avans al Produsului Intern Brut din Uniunea Europeană”, spune deputatul teleormănean, Violeta Răduț.

Au crescut salariul minim și punctul de pensie

Una dintre multele nemulțumiri ale românilor este aceea legată de faptul că Programul de Guvernare prezentat de PSD în campania electorală nu a fost, în totalitate, dus la îndeplinire.

ica calota

Deputatul ALDE (formațiune care a devenit, după alegerile parlamentare, susținător al Programului de guvernare) Calotă Ică Florică spune, însă, că unele dintre cele mai importante propuneri din Program au fost duse la îndeplinire.

”Salariul minim brut pe economie a crescut, în februarie 2017, cu 16 procente, ajungând la 1.450 de lei. Punctul de pensie a fost majorat de două ori, anul trecut. O dată în luna ianuarie și o dată în luna iulie și este, acum, de 1.000 de lei”, reamintește deputatul Calotă.

Burse duble pentru studenți

Anul 2017 a debutat și cu o dublare a burselor studențești.

”În 2017, bursele pentru studenți s-au dublat și au fost acordate și pe timpul vacanței de vară. În plus, toți studenții beneficiază de transport feroviar gratuit. Tot ca o măsură venită în sprijinul tinerilor a fost și recalcularea chiriilor ANL, care au scăzut, anul anul trecut”, spune deputatul ALDE, Calotă Ică Florică.

Bilanțul unui an agitat: Ce s-a făcut în Teleorman?

sala sporturilor din alexandria

În plus, deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț, ne reamintește că și în județul nostru anul 2017 a adus câteva modificări majore.

”Sala Polivalentă a fost, în sfârșit, modernizată. Podul peste râul Vedea a fost reabilitat. Iar zeci de primării din Teleorman au primit bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, spune Violeta Răduț.

”Chiar la sfârșitul anului trecut am participat, alături de primarul ALDE al comunei Frăsinet, Florentin Adrian Ghimiș, la semnarea proiectului de finanțare pentru două obiective foarte importante pentru orice comunitate. Este vorba despre dispensarul și grădinița din localitate. Semnarea proiectului a avut loc la sediul Ministerului Dezvoltării, în prezența domnului secretar de stat, Adrian Gâdea”, completează deputatul ALDE Calotă Ică.

Cei doi parlamentari privesc cu încredere și la 2018. Anul acesta, alte măsuri vor fi adoptate și puse în practică. Printre acestea, creșterea salariului minim (care a avut loc chiar de la 1 ianuarie) și majorarea punctului de pensie. Pe plan local, vor demara lucrările la stadionul municipal din Alexandria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *