11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

SOS pentru copiii și bătrânii izolați la domiciliu

Asociația ”Un pas spre educație” a lansat o campanie și, totodată, o provocare propiretarilor de magazine alimentare să vină în ajutorul bătrânilor și familiilor nevoiașe izolate, acum, în casă.

Traversăm, cu toții, o perioadă tulbure. Din păcate, însă, mulți dintre semenii noștri sunt mult mai încercați acum, când pandemia de coronavirus îi obligă să rămână izolați în case. Toți acești oameni nu au fost, însă, uitați și primesc, în aceste clipe, o mână de ajutor din partea voluntarilor unei asociații din Teleorman.

Criza provocată de pandemia de Covid-19 scoate, încă o dată, la iveală, problemele cu care se confruntă mulți dintre semenii noștri. Izolarea în case, pierderea fărâmei de bani câștigați ”cu ziua”, teama de boală îi face pe mulți dintre oameni și mai vulnerabili, în această perioadă. Există, însă, și oameni care se gândesc la ei și le întind o mână de ajutor.

Reprezentanții Asociației ”Un pas spre educație” au lansat un apel, pe rețelele de socializare, către proprietari de magazine alimentare și către cetățenii care își permit, acum, o mică cheltuială în plus. Astfel, oamenii care intră în magazine, pot cumpăra orice produs neperisabil pe care îl donează celor nevoiași, explică Violeta Zaharia, președintele Asociației ”Un pas spre educație”.

Nu a trecut mult timp de la apelul Asociației, că a și apărut primul proprietar de magazin alimentar dornic să ajute. Cristina Marin are un magazin în comuna Nanov și se bucură foarte mult că poate face parte din această campanie.

Cei care doresc să ajute în continuare pot lua legătura cu Violeta Zaharia, președintele Asociației ”Un pas spre educație”, prin intermediul paginii sale de socializare.