27 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Sirenele vor suna, mâine, în Teleorman

Sirenele vor suna, mâine, în Teleorman. ISU Teleorman recomandă cetățenilor să rămână calmi

Sirenele vor suna, mâine, în Teleorman. Acest lucru se va întâmpla în cadrul unui exercițiu de avertizare/alarmare a populației. Sirenele se vor auzi în mai multe localități din județul nostru.

Sirenele vor suna, mâine în TeleormanSirenele vor suna, mâine, în Teleorman

 

”Mâine, 21 aprilie, în mai multe localități din județ, va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite. Vor fi acționate echipamentele de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. Acest lucru se va întâmpla în localitățile Islaz, Turnu Măgurele, Traian, Seaca, Viișoara, Fântânele, Zimnicea, Năsturelu, Bujoru și Pietroșani”, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

Simulările se vor desfășura între orele 10:00 și 15:00. În acest timp, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Se vor auzi 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare

Conform ISU Teleorman, teleormănenii vor auzi 5 sunete a câte 16 secunde fiecare.

”Locuitorii județului vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație”, precizează reprezentanții ISU.

În Telerman există un total de 158 de sirene. Dintre acestea, 143 sunt sirene electrice și dinamice, iar 15, sirene sunt electronice.

Sirenele vor suna, mâine, în Teleorman. ISU le recomandă cetățenilor să nu se panicheze

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman le recomandă celor care vor auzi sirenele să nu se panicheze, fiind vorba doar despre un exercițiu.

”Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma EXERCIȚIU”, anunță ISU Teleorman