7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Și-a serbat împlinirea a 100 de ani

O teleormăneancă de 100 de ani a fost sărbătorită într-un mod inedit, la împlinirea venerabilei sale vârste. Alături i-au fost, la marele eveniment, rudele, autoritățile și a doua sa familie – angajații și persoanele din Centrul de îngrijire bătrâni în care se află.

A fost o zi mare pentru doamna Ștefana Târnăcop. La împlinirea a 100 de ani, aceasta a fost înconjurată de prieteni și de autorități. Toți au dorit să o felicite și să-I fie alături de ziua ei.

Ștefana Târnăcop a trăit 100 de ani frumos, cumpătat și cu credință. Are avut copii și nepoți cu care ține des legătura și spune că nu regretă niciun eveniment din viața sa, chiar dacă a rămas văduvă și și-a pierdut, acum mult timp, un fiu.

La 100 de ani, domna Ștefana are o energie și un optimism aparte, cu care îi molipsește și pe cei din jurul său. Ștefana Târnăcop este, pentru fiecare dintre noi, un exemplu demn de urmat. Ea ne demonstrează că viața, așa cum este ea, este un dar neprețuit pentru care trebuie să fim recunoscători în fiecare zi.

Printre invitații la petrecere s-a aflat și președintele CJ, Dănuț Cristescu. Acesta a venit cu un cadou, un buchet de flori și o diplomă.

”Mă bucur că am avut privilegiul de a fi astăzi alături de dumneavoastră, de familie, de prieteni și de invitații dumneavoastră și v-am sărbătorit împreună! Am adus un mic dar, un buchet de flori și o diplomă care punctează acest moment unic, un secol de viață, cu realizări frumoase și multe lucruri care vor rămâne mereu în amintirea celor dragi.

Tot ce s-a clădit în această țară are un mic aport și din partea dvs., ca dascăl, femeie, soție și mamă, pentru că datorită eforturilor și înțelepciunii generațiilor trecute suntem azi o țară europeană, liberă, independentă, suverană”, a spud Dănuț Cristescu.

Ștefana Târnăcop s-a născut la data de 9 decembrie 1919, în București și a lucrat ca educatoare într-una din primele grădinițe din capitală, pe strada Griviței.

Căsătorită în Alexandria cu veteranul de război Târnăcop Aurelian Nicolae, a rămas văduvă din anul 1977 și din octombrie 2015 este beneficiară a serviciilor de ocrotire și sprijin oferite de Centrul pentru Persoanele Vârstnice din comuna Cervenia.