20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Senatorul PSD, Dănuț Cristescu: Guvernul Cîțu face praf și bruma de credibilitate pe care o mai avea

Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu este tot mai nemulțumit de stângăciile, greșelile și minciunile Guvernului PNL-USR-UDMR. Acesta se arată extrem de nemulțumit de faptul că reprezentanții actualului Guvern, în frunte cu premierul Cîțu au mințit despre vaccinurile cu probleme de la AstraZeneca.

”Guvernul PNL-USR-UDMR face praf și bruma de credibilitate pe care o mai avea prin minciunile repetate că loturile de vaccin suspendate în mai multe țări europene, n-ar fi ajuns în România. După ce au transmis că loturile cu probleme ale vaccinului AstraZeneca nu au ajuns în România.

Guvernul anunță că suspendă vaccinarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca.

Adevărul este vital în orice situație de criză. Cu atât mai mult acum, în plină pandemie. Dacă nu spune adevărul, dacă nu vine în fața românilor cu explicații și decizii, guvernul însuși poate compromite campania de vaccinare.

Îndoielile românilor sunt rezonabile și sunt similare cu cele ale milioanelor de cetățeni europeni din țările care au decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca din loturile cu probleme. În loc sa vină să le clarifice nedumeririle, să le risipească îndoielile, printr-o comunicare onestă, completă și credibilă, premierul Cîțu reacționează anormal și-i face teroriști pe cei care își pun întrebări.

Cîțu ar fi trebuit să ia exemplu de la responsabilii din acele state care au luat decizii doar în funcție de interesul public privind protejarea sănătății populației. În loc să procedeze la fel, în loc să încurajeze conformarea voluntară a oamenilor, Cîțu, prin atitudinea sa, adâncește disputele, agravează faliile din societate și duce vaccinarea către o zonă în care românii sunt forțați să se conformeze, indiferent de îndoielile pe care le au, și astfel poate compromite întreaga campanie de vaccinare”, spune senatorul PSD, Dănuț Cristescu.