13 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Senatorul PSD, Dănuț Cristescu anunță mobilizarea căii ferate din Teleorman

21 de contracte de reparații pe linia de cale ferată București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova! Potrivit senatorului PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, finanțarea acestora este asigurată prin PNRR.

”În luna martie 2022 l-am interpelat pe Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor. Obiectul interpelării era Modernizarea liniei de cale ferată București- Nord -Videle-Roșiori Nord-Craiova.
În mai 2022 mi-a răspuns la interpelare. 7 decembrie 2022 – Sorin Grindeanu- Ministrul Transporturilor 21 de contracte pentru reparații la infrastructura feroviară pe linia București– Craiova au fost semnate astăzi! Finanțarea acestora este asigurată prin PNRR.
Regionala de Căi Ferate Craiova a semnat 17 contracte cu o valoare de 239,75 milioane de lei (fără TVA) pentru lucrări de reparații pe o lungime de peste 51 km între Olteni și Fărcașele.
Și Regionala de Căi Ferate București a semnat 4 contracte cu o valoare de 66,29 milioane de lei (fără TVA) pentru lucrări de reparații pe o lungime de 10 km între Chiajna și Grădinari.
Obiectul lucrărilor: eliminarea restricțiilor de viteză pe mai multe sectoare de cale ferată cu o lungime însumată de peste 61,05 de km”, spune senatorul social-democrat teleormănean.
În următoarele 24 luni, constructorii care au câștigat contractele la Regionalele CF Craiova și București trebuie să înlocuiască, punctual, cu materiale noi o serie de elemente ale suprastructurii feroviare.