29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Se va înființa Agenția pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare

Vești bune pentru agricultorii români: Agenția pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare se va înființa anul viitor. Un proiect de lege în acest sens a fost deja adoptat.

Agenția pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare

Agenția pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare este, de fapt, o instituție care va promova produsele agroalimentare românești. Deputații au votat un proiect de lege privind înființarea acesteia.

”Am adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege pentru înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare, al cărei scop va fi promovarea obținerii de produse agroalimentare românești certificate conform unui sistem de calitate voluntară și asigurarea unui marketing corespunzător pentru aceste produse”, spune unul dintre deputații care au votat proiectul, Violeta Răduț.

Agenția va acorda subvenții de la bugetul de stat

Proiectul de înființare a Ageției a trecut de Camera Deputaților cu 137 de voturi ”pentru”.

”Pentru proiect au votat 137 de deputați, 107 au fost împotrivă și șase deputați s-au abținut, Camera Deputaților fiind for decizional în cazul acestui proiect de lege. Agenția pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare se află în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat”, explică deputatul Teleormănean.

Legea privind înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.