20 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Şcoala se mută online dacă paturile din spitalele din Teleorman sunt ocupate

Nu mai contează rata de vaccinare, ci gradul de ocupare al paturilor din spitale. Aceasta este noua regulă pe care reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență au adoptat-o și prin care se schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Județul Teleorman primește ajutor de la stat. Potrivit noii hotărâri, Guvernul va scoate de la rezervele de stat unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75 la sută.

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75 la sută, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70 la sută.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.