18 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Scade rata incidenței în Teleorman

Rata incidenței de infectare cu noul coronavirus este în continuă scădere, în județul Teleorman. Pentru prima dată săptămâna aceasta, nicio localitate nu mai înregistrează peste 7 cazuri la mia de locuitori. Între timp, campania de vaccinare pare că a mai prins avânt, în ultima vreme, pentru că tot mai mulți teleormăneni au decis să se vaccineze, potrivit celor mai recente date.

Județul Teleorman pare că încheie săptămâna în aceeași notă în care a început-o, în ceea ce privește rata de incidență și, implicit, numărul de cazuri noi de infectare cu Sars-CoV2. În județ, rata de infectare a scăzut constant, pe tot parcursul săptămânii, ajungând, astăzi, la 2,10. Mai sunt, însă, localități în care incidența este peste 6, iar alte 11 localități înregistrează o rată de peste 4 cazuri la mia de locuitori, printre care și orașul Zimnicea.

Reședința județului, Alexandria, a ajuns, la finalul acestei săptămâni, la o incidență de 2,81 cazuri la mie, ceea ce înseamnă că, pentru prima dată în ultimele săptămâni, alexăndrenii scapă de restricțiile de week-end. În tot acest timp, în toate cele 12 centre din județ este, în această perioadă, activitate. Așa se face că, potrivit celor mai recente date, în Teleorman au fost administrate peste 54.000 de doze de vaccin, de la debutul campaniei și până acum.

Aproape 33.000 de persoane au primit prima doză și circa 22.000 de persoane au fost imunizate și cu cea de-a doua doză de vaccin. Cele mai multe persoane sunt vaccinate în centrul de la Alexandria care funcționează cu două fluxuri pentru a face față solicitărilor. Aici, numai ieri, de exemplu, au fost administrate, prin cele două fluxuri, 215 doze, inclusiv cu ser produs de companiile Moderna și AstraZeneca.

De menționat este faptul că nu au fost înregistrate reacții adverse grave, excepție făcând centrul de la Alexandria acolo unde, ieri, o persoană a avut probleme în urma vaccinării. În județul Teleorman există și centre mobile care administrează vaccinul persoanelor nedeplasabile și aparținătorilor acestora.