1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

județul teleorman

Sărăcia nu ține cont de vârstă! Pensionarii teleormăneni se îndatorează la CAR

Bătrânețe pe datorie. Așa se caracterizează, pe scurt, viața multor vârstnici, mai ales în această perioadă. Prețurile tot mai mari și viața din ce în ce mai scumpă îi împovărează pe mulți pensionari, care nu mai pot face față cheltuielilor zilnice. Mulți se văd nevoiți să apeleze la împrumuturi, mai ales acum, în sezonul rece, pentru a-și putea plăti facturile la întreținere sau pentru a-și face provizii pentru iarnă.

Vârstnicii spun că traiul de zi cu zi este din ce în ce mai greu și cei mai mulți nu au niciun ajutor, deci trebuie să se descurce cum pot cu un venit de puțin peste 1.000 de lei lunar, mai ales acum, în prag de iarnă.

În tot acest timp, autoritățile ridică din umeri și se plâng că nu au fonduri suficiente pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile, așa cum sunt și vârstnicii. Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

Singura soluție pentru mulți pensionari, în aceste condiții, rămâne Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Pentru o sumă de aproape 15 lei lunar, membrii CAR Pensionari pot primi împrumuturi avantajoase, așa că mii de oameni apelează la astfel de instituții, spune Gherghina Drăgușin, președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Alexandria.

Banii împrumutați sunt folosiți de pensionari pentru cheltuieli necesare într-o gospodărie, însă fără aceste împrumuturi oamenii spun că nu ar putea să se descurce.

Așadar, mulți pensionari trăiesc, după zeci de ani de muncă, o bătrânețe pe datorie. O bătrânețe în care neputința, renunțarea la plăcerile simple ale vieții și teama pentru ce va urma sunt la ordinea zilei.