15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Șansă importantă pentru tinerii teleormăneni aflați în căutarea unui loc de muncă

Mulți tineri visează o carieră în străinătate, acolo unde atât condițiile de muncă dar și remunerațiile sunt incomparabil mai bune decât în Teleorman. Însă gândul la costurile cu deplasarea într-o altă țară și cu asigurarea traiului zilnic până la primul salariu îi descurajează pe mulți.

Acum,tinerii teleormăneni cu vărste cuprinse între 18 și 35 de ani care nu au un loc de muncă sau care vor să își clădească o carieră stabilă și fructuoasă în străinătate au posibilitatea de a se angaja, de a efectua un stagiu sau o ucenicie oriunde în Uniunea Europeană, în Norvegia sau în Islanda. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie în cadrul proiectului “TMS- Your First Eures Job”, aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 01 iunie 2015 – 31 mai 2017. România este co-aplicant în cadrul proiectului. Serviciul Public de Ocupare al Suediei/EURES Suedia este administratorul și principalul aplicant al proiectului. Proiectul este implementat de 8 țări diferite, acestea formând un consorțiu: Suedia, Slovenia, Irlanda, România, Danemarca, Finlanda, Portugalia și Azore. Proiectul acoperă toate țările Uniunii Europene plus Islanda și Norvegia.

Concret, prin intermediul acestui program, tinerii interesați pot obține sprijin financiar pentru o deplasare în strainatate în vederea unui interviu, dar și pentru formare, recunoașterea calificărilor ori pentru acoperirea cheltuielilor de mutare. La programul “Your First Eures Job – Primul tău loc de muncă” pot participa candidați cu diferite niveluri de studii sau experiență profesională.

Cum vă înscrieți în program

Găsiți-vă locul de muncă prin intermediul portalului EURES, unde sunt publicate locurile de muncă disponibile din toate statele membre ale Uniunii Europene. Dacă adăugați CV-ul dumneavoastră pe site, angajatorii înregistrați pot găsi competențele specifice dumneavoastră. Puteți contacta oricare dintre cele 8 țări ale consorțiului pentru a obține informații despre proiect și despre oportunităţile locurilor de muncă actuale. Pentru o mediere suplimentară pentru a găsi locuri de muncă în Europa vă puteți adresa, de asemenea, consilierului EURES local.

Prin acest proiect, puteți aplica pentru a obţine sprijin financiar dacă sunteți chemați să mergeți la un interviu de angajare într-o altă țară a Uniunii Europene sau în Islanda ori Norvegia. Și dacă vă angajați și vă mutați într-una din aceste țări, puteți aplica pentru sprijin financiar în vederea stabilirii în noua țară. Alte măsuri de sprijin pentru care puteţi aplica sunt recunoașterea calificărilor, curs de limbă, alocație suplimentară pentru relocare.

Și întreprinderile mici și mijlocii pot solicita prin intermediul programului “Primul tău loc de muncă” sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costurile de formare ale noilor angajați, stagiari sau ucenici și pentru a-i ajuta pe aceștia să se instaleze.

În judeţul Teleorman, persoanele interesate, se pot adresa și Compartimentului EURES, din cadrul A.J.O.F.M Teleorman.