Salarii mai mari pentru anumite categorii de bugetari

Salarii mai mari pentru anumite categorii de bugetari. Autoritățile și instituțiile publice, dar și federațiile sindicale au făcut, în ultima perioadă, solicitări referitoare la salarizarea personalului bugetar. În aceste condiții, Guvernul României a adoptat o Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice.

Salarii mai mari pentru anumite categorii de bugetari

Astfel, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, personalul didactic din învățământul special și personalul de cercetare cu studii superioare din unitățile clinice va beneficia de majorări salariale.

Deputatul Violeta Răduț a aprobat proiectul de lege

Printre aleșii care au aprobat, în comisii, proiectul de lege se află și deputatul de Teleorman, Violeta Răduț.

”Astăzi, în Comisia de muncă și protecție socială, am aprobat proiectul de lege și, totodată, am inițiat și o serie de amendamente cu scopul efectuării corecțiilor necesare și cerute de interesul public la legea salarizării personalului bugetar, astfel:

– majorarea salariilor de bază cu până la 25% pentru personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale;

– majorarea cu 15% a salariului de bază pentru personalul didactic din învățământul special și special integrat, precum și din centrele județene de resurse și de asistență educațională;

– personalul de cercetare cu studii superioare din unitățile clinice, din institutele și centrele medicale beneficiază de salariul de bază prevăzut pentru unități clinice stabilit de lege pentru anul 2022;

– sporul de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, va fi acordat atât personalului didactic de predare din învățământ, cât și personalului didactic de conducere.

Sunt doar câteva dintre măsurile care vor duce la echilibru în stabilirea drepturilor salariale ale diverselor categorii de personal bugetar”, a declarat deputatul Violeta Răduț.

În situația în care, în urma promovării în funcție, grad sau treaptă profesională ori a avansării în gradație, potrivit legii, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradație, se păstrează salariul de bază avut anterior, pentru angajații din învățământul special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *