14 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

revine canicula caniculă

Revine canicula! Cod portocaliu și Cod galben de temperaturi ridicate!

Revine canicula! De astăzi, începând, țara noastră se va afla, din nou, sub un val de temperaturi ridicate. În acest sens, meteorologii au emis un Cod portocaliu și un Cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge, în zilele următoare, la valori de până la 39 de grade la umbră.

Canicula s-a instalat deja de astăzi

Conform meteorologilor, ”în cursul zilei de marți, 1 august, valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor. Iar în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unități și, local, îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade”.

Revine canicula. Cod portocaliu de temperaturi ridicate

De mâine, situația devine și mai ”fierbinte”. Meteorologii au emis Cod portocaliu de caniculă, pentru jumătate de țară.

”Miercuri și joi (2 și 3 august), valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa, în general, peste pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade”, anunță ANM.

În Teleorman, Cod galben de caniculă, de mâine

Nici Teleormanul nu va scăpa de temperaturile ridicate. În județul nostru, valorile termice maxime vor indica, de mâine, valori de 37 de grade Celsius.

Tot în intervalul 2-3 august, în nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade”, spun meteorologii.

Conform acestora, nici sfârșitul săptămânii nu va veni cu vreo schimbare în evoluția vremii. Aceștia anunță că valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii.