29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

minor

Minor ținut în cătușe și bătut cu pulanul de poliție

Un minor din Roșiorii de Vede a fost luat de poliție, legat cu cătușele și bătut. El a fost audiat și i s-au luat declarații fără a avea alături unul dintre părinți. Conducerea Poliției Teleorman a deschis o anchetă pe numele polițistului.

minor

Minorul a fost ridicat de pe stradă

Luat de pe stradă, băgat în mașina de poliție, dus la audieri, legat cu cătușe și bătut. De acest tratament a avut parte un copil de 12 ani din municipiul Roșiorii de Vede. Evenimentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Copilul, împreună cu alți prieteni, se afla în parcul din fața colegiului Anastasescu. La unul dintre restaurantele din parc era în plină desfășurare o nuntă. La un moment dat, unul dintre nuntași a început să țipe că-i lipsește borseta în care avea suma de 1000 lei și sacoul. Mare parte dintre cei prezenți la nuntă au uitat de sarmalele din farfurie și au început să-i alerge pe copii. După ce au fost prinși aceștia au sunat la poliție. Deși erau minori și asupra lor nu a fost găsită nici o sumă de bani, cei 4 au fost conduși la sediul Poliției Roșiori pentru declarații.

minor

Minorii au fost eliberați după mai multe ore

Au fost eliberați după mai multe ore. Atunci când au scăpat din sediul poliției unul dintre ei a mărturisit că a fost legat cu cătușeșe și bătut cu pulanul peste burtă.

Părinții băiatului l-au dus la spitalul din Roșiori, iar de acolo a fost trimis la Alexandria unde i-a fost eliberat și certificat medico-legal. Mai mult decât atât, părinții au depus și o plângere la Protecția Copilului.

minor

Polițistul a intrat în vizorul șefilor

Aceștia vor să facă o plângere și pe numele polițistului. Deși nu au făcut acest lucru, conducerea Poliției Teleorman s-a autosesizat și a deschis deja o anchetă.

”Din cei patru minori, unul nu a fost audiat în prezența părinților. Este vorba chiar despre minorul care reclamă faptul că a fost bătut. Polițistul care s-a ocupat de acel minor sub 14 ani nu a respectat procedurile legale, fapt pentru care comanda Inspectoratului de Poliție Teleorman a dispus verificare a internă. Ne-am autosesizat și am deschis o anchetă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Teleorman, Sandu Voicu.